SLANA TORTA JOŠ BOLJA OD SLATKE Sa krekerima, slasna i mekana, ovakvu do sada niste jeli

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Sočna i aromatična, najbolje stavite odmah duplu meru.

torta od krekera
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 pakovanja krekera 
  • 1 pavlaka
  • 200g krem sira
  • 100g majoneza
  • 100g šunke
  • rendani kačkavalj za dekoraciju

Priprema

U jednoj posudi pomešajte sitno seckanu šunku, pavlaku, majonez i krem sir pa promešajte da dobijete homogenu smesu. Na tacnu za serviranje naređajte red krekera pa premažite pripremljenim filom, pa red krekera, fil. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Dekorišite rendanim kačkavaljem ili po želji. Stavite u frižider na  nekoliko sati, da se prohladi. Izvadite, secite na kocke i služite. Bon appetit!

 

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading