SLANA TORTA JOŠ BOLJA OD SLATKE Sa krekerima, slasna i mekana, ovakvu do sada niste jeli
Sočna i aromatična, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 2 pakovanja krekera
- 1 pavlaka
- 200g krem sira
- 100g majoneza
- 100g šunke
- rendani kačkavalj za dekoraciju
Priprema
U jednoj posudi pomešajte sitno seckanu šunku, pavlaku, majonez i krem sir pa promešajte da dobijete homogenu smesu. Na tacnu za serviranje naređajte red krekera pa premažite pripremljenim filom, pa red krekera, fil. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Dekorišite rendanim kačkavaljem ili po želji. Stavite u frižider na nekoliko sati, da se prohladi. Izvadite, secite na kocke i služite. Bon appetit!
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)