SOČNI POTAŽ Sa šargarepom i jabukama, pravi se brzo i lako, a pavlaka mu daje posebnu draž
Ukusan i kremast, sipaćete tanjir više.
Potrebno je
- 1 kašika ulja
- 1 iseckan praziluk
- 2 iseckane stabljike celera
- 2,5 cm svežeg đumbira
- 8 iseckanih šargarepa
- 3 iseckane jabuke
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica sušene žalfije
- 950 ml bujona od povrća
- so po ukusu
- biber po ukusu
- pola šolje pavlake
- 1 šolja krutona
Priprema
U šerpu sipajte ulje, iseckan celer i praziluk, dodajte rendani đumbir, promešajte i dinstajte 5 minuta. Dodajte seckanu šargarepu, jabuke, majčinu dušicu i žalfiju, promešajte, pa dinstajte još 5 minuta. Nalijte bujon, pa poklopite potaž sa jabukama i kuvajte 30 minuta. Pustite potaž pola sata da se prohladi, pa ga izblendajte. Dodajte so i biber, po ukusu. Na kraju, dodajte pavlaku i krutone.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)