SIR U ŠLAFROKU Slatka rapsodija sa testom koja se topi u ustima, oboriće s nogu sve koji budu probali

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Ukusna i aromatična poslastica koja će vam zamirisati celu kuću.

sir u šlafroku
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 1 topljeni sir (bri ili kamamber)
  • 2-3 kašike džema od voća 
  • 1 jaje 
  • seckani orasi ili bademi

Priprema:
Razvaljajte lisnato testo na pobrašnjenoj površini u veličinu koja će omotati sir. Stavite sir u sredinu lisnatog testa. Premažite sir džemom od voća. Preklopite lisnato testo preko sira i džema, pritisnite ivice kako biste zatvorili paket. Premazujte površinu testa umućenim jajetom kako biste dobili lepu zlatnosmeđu boju tokom pečenja.  Opciono, pospite seckane orahe ili bademe preko testa. Stavite paket sa sirom na pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni 20-25 minuta, ili dok testo ne postane hrskavo i zlatnosmeđe. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji nekoliko minuta pre nego što ga poslužite.

 

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading