GRAŠAK SA MLEVENIM MESOM Sočan obrok koji će vas dugo držati sitim

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Konkretno jelo za celu porodicu, aromatično i zdravo.

grašak sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 450 g graška
  • 300 g mlevenog mesa
  • 250 ml pasirnog paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 srednje šargarepe
  • 4 čena belog luka
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin

Za  zapršku:

  • 4 kašike brašna
  • voda
  • mlevena začinska paprika

Priprema

Sitno izrendajte šargarepu pa je prodinstajte. Onda joj dodajte sitno seckan crni i beli luk. Dinstajte dok ne postane staklast. Zatim dodajte mleveno meso pa ga prodinstajte. Nalijte pasirani paradajz i začinite. Dodajte grašak iz kesice. Krčkajte dok se grašak ne skuva. Dolijte vodu po potrebi. Napravite zapršku od brašna, vode i mlevene začinske paprike. Zapršku dodajte grašku pa još malo krčkajte. Prijatno!
 

 

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading