GRAŠAK SA MLEVENIM MESOM Sočan obrok koji će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo za celu porodicu, aromatično i zdravo.
Potrebno je:
- 450 g graška
- 300 g mlevenog mesa
- 250 ml pasirnog paradajza
- 2 glavice crnog luka
- 2 srednje šargarepe
- 4 čena belog luka
- so
- biber
- suvi biljni začin
Za zapršku:
- 4 kašike brašna
- voda
- mlevena začinska paprika
Priprema
Sitno izrendajte šargarepu pa je prodinstajte. Onda joj dodajte sitno seckan crni i beli luk. Dinstajte dok ne postane staklast. Zatim dodajte mleveno meso pa ga prodinstajte. Nalijte pasirani paradajz i začinite. Dodajte grašak iz kesice. Krčkajte dok se grašak ne skuva. Dolijte vodu po potrebi. Napravite zapršku od brašna, vode i mlevene začinske paprike. Zapršku dodajte grašku pa još malo krčkajte. Prijatno!
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)