PLJESKAVICE OD SOČIVA Pikantne i slasne, a posne, zaboravićete da nemaju meso

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Idealne za dane posta, a zdrave i ukusne.

pljeskavice od sočiva
Shutterstock

Potrebno je

  • 130 g sočiva
  • 2 i po čaše vode
  • pola kašičice soli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • pola srednjeg luka
  • 1 šargarepa
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašika soja sosa
  • 95 g mlevenog ovsa
  • 95 g prezla

Priprema

Sočivo isperite u vodi. U šerpi sa soli kuvajte sočivo 45 minuta. Pržite na ulju luk i šargarepu dok ne omekšaju, oko 5 minuta. U jednoj posudi pomešajte kuvane sastojke i biber, soja sos, ovas i hleb. Oblikujte pljeskavice od tople smese. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite pljeskavice od sočiva 15 minuta na 200 stepeni.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading