PLJESKAVICE OD SOČIVA Pikantne i slasne, a posne, zaboravićete da nemaju meso
Idealne za dane posta, a zdrave i ukusne.
Potrebno je
- 130 g sočiva
- 2 i po čaše vode
- pola kašičice soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- pola srednjeg luka
- 1 šargarepa
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika soja sosa
- 95 g mlevenog ovsa
- 95 g prezla
Priprema
Sočivo isperite u vodi. U šerpi sa soli kuvajte sočivo 45 minuta. Pržite na ulju luk i šargarepu dok ne omekšaju, oko 5 minuta. U jednoj posudi pomešajte kuvane sastojke i biber, soja sos, ovas i hleb. Oblikujte pljeskavice od tople smese. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite pljeskavice od sočiva 15 minuta na 200 stepeni.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)