KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA Osvaja na prvi zalogaj, a zdrava i posna
Zagrejaće vam dušu i telo, probajte i uverite se koliko je dobra.
Potrebno je
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 2 kašike ulja
- 1 list lovora
- 1 krompir
- 1 veća šargarepa
- manji celer
- 5-6 većih šampinjona
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1/2 vezice peršuna
- 1 kašika brašna
- so
- biber
Priprema
Očistite šampinjone pa ih isecite na četvrtine. Isecite luk na kockice, posolite, dodajte lovorov list i izdinstajete na ulju. Onda dodajte sitno iseckan čen belog luka, šargarepu isečenu štapiće, celer i krompir isečen na kockice, šampinjone i malo suvog bosiljka. Sve dobro promešajte i nalijte vodom. Kuvajte dok ne budu gotovi povrće i pečurke. Zasebno umutite kašiku brašna sa vodol pa prelijte čorbu. Začinite, posolite i pobiberite, dodajte peršun.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)