PUNJENI PARADAJZ ZAPEČEN U RERNI Savršena rapsodija sa mesom, nema ko vam neće tražiti recept

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Konkretan obrok koji osvaja na prvi zalogaj.

punjeni paradajz
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g mešanog mlevenog mesa
  • 4 parčeta slanine
  • jedna crvena paprika
  • 4 paradajza
  • pola glavice crvenog luka
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • malo bibera
  • maslinovo ulje
  • pola čaše vode

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U mleveno meso dodajte sitno seckanu papriku i slaninu. Dodajte jednu kašičicu suvog biljnog začinai malo bibera. Dodajte pola glavice sitno sečenog crvenog luka i dobro promešajte. Onda dodajte jednu kašičicu ulja pa opet promešajte da se sastojci dobro sjedine. Operite paradajz pa ga izdubite i punite smesom od mesa. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Poprskajte sa malo maslinovog ulja i pola čaše vode. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

 

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading