PILETINA U KARI SOSU Sa pavlakom, zdrava i ukusna, prste da poližete

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Neodoljiv ručak koji će vam zagrejati dušu i telo, a meso se lepi za prste.

piletina sa karijem
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 g pilećeg belog mesa
  • dve sveže paprike
  •  glavica crvenog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike paradajz pelata
  • 200 g pavlake
  • kašičica karija
  • 300 ml vode
  • ulje
  • so
  • biber

Priprema

Isecite piletinu i paprike na trake a crveni luk na kockice. U tiganj sa zagrejanim uljem dodajte piletinu pa je pospite karijem i pecite na jakoj 5 minuta, dok ne dobije boju. Dodajte beli luk, luk i paprike pa dinstajte 2 do 3 minuta. Onda nalijte vodu i paradajz pelat, pa posolite i pobiberite. Smanjite vatru i ostavite da se krčka 20 minuta. Dodajte pavlaku i krčkajte još 5 minuta. Dekorišite začinom i dodajte prilog po ukusu. Prijatno!
 

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading