PILETINA U KARI SOSU Sa pavlakom, zdrava i ukusna, prste da poližete
Neodoljiv ručak koji će vam zagrejati dušu i telo, a meso se lepi za prste.
Potrebno je
- 800 g pilećeg belog mesa
- dve sveže paprike
- glavica crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike paradajz pelata
- 200 g pavlake
- kašičica karija
- 300 ml vode
- ulje
- so
- biber
Priprema
Isecite piletinu i paprike na trake a crveni luk na kockice. U tiganj sa zagrejanim uljem dodajte piletinu pa je pospite karijem i pecite na jakoj 5 minuta, dok ne dobije boju. Dodajte beli luk, luk i paprike pa dinstajte 2 do 3 minuta. Onda nalijte vodu i paradajz pelat, pa posolite i pobiberite. Smanjite vatru i ostavite da se krčka 20 minuta. Dodajte pavlaku i krčkajte još 5 minuta. Dekorišite začinom i dodajte prilog po ukusu. Prijatno!
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)