VURDA Kremasti sirni namaz kojim se ponosi pirotski kraj, svako jelo će uz njega postati specijalitet
Možete da ga napravite od kravljeg, kozijeg ili ovčijeg mleka, a daće novu čar svakom jelu kome ga dodate.
Potrebno je
- 2 litre mleka
- pola čaše kiselog mleka
- so
Priprema
Zagrejte mleko na ringli da proključa pa ostavite da vri minut-dva. Sklonite sa ringle i prohladite pa dodajte kiselo mleko i sve promešajte. Poklopite šerpu i umotajte u ćebe i ostavite da se ohladi preko noći. Ukiseljeno mleko sipajte u gazu, zavežite krajeve i ostavite da se cedi preko noći. Vurda je sadržaj koji je ostao u gazi, prebacite ga u posudu, posolite i držite u frižideru. Mažite na hleb ili dodajte vašem jelu. Prijatno!
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)