ŽU ŽU Idealan za svako doba dana, a sjajan predlog kada vam dođu gosti
Hrskavi zalogajčići pojedu se začas, a svi ih vole.
Potrebno je
- 3 šoljice hladne vode
- 2 šoljice ulja
- 1 kašika soli
- po potrebi brašna
- 250 g margarina ili putera
- jaja
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi sipajte vodu, ulje, so i brašno, pa zamesite testo koje se neće lepiti za ruke. Margarin podelite na 3 dela, rastanjite testo i na njega narendajte trećinu margarina. Preklopite testo sa sve četiri strane ka unutra pa tako ostavite 30 minuta. Zatim rastanjite testo, narendajte trećinu margarina i opet sačekajte 30 minuta. Ponovite postupak i treći put, pa razvucite oklagijom testo, premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Secite testo na komadiće da liče na žu-žu. Pecite 15 do 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, u plehu obloženim pek-papirom.
BUREK SA SIROM Savršen doručak koji nestane sa stola odmah, za one izbirljive
Sočan burek držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
NJOKE SA PEČURKAMA Slasno jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Brzi ručak za sva vremena i prilike.
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)