SKUVAJTE PIRINAČ KAO PROFESIONALNI KUVARI Pratite ove savete i biće vazdušast i preukusan
Ako stavite suviše vode u pirinač postaće lepljiv, a ako stavite premalo biće tvrd. Pročitajte ove cake i više nećete da ponavljate iste greške, a jelo će biti fantastično.
Hladna voda, količina vode i poklopac
Pirinač isperite nekoliko puta u hladnoj vodi. Spustite ga u posudu sa hladnom vodom pa je stavite na ringlu. Najvažnije je da kuvate pirinač u količini vode potrebnoj da kada bude gotov, voda ispari. Ako stavite više vode postaće sočan i lepljiv a ako sipate manje vode, biće tvrđi. Sipajte šolju i po vode i malo ulja na jednu šolju pirinča i za 12 minuta dobićete "al dente" pirinač. Pomerite ga sa šporeta i nemojte da skidate poklopac. Ostavite tako 20 minuta, da se para ravnomerno rasporedi.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)