PILAV SA PILETINOM Fantastičnog ukusa a svakoga će oduševiti

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Savršen spoj pirinča i mesa, i jelo i prilog.

pilav sa piletinom
Shutterstock

 

 

Potrebno je:

  • 2 pileća bataka
  • 1,5 čaša pirinča
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 paprika
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin

 za prženje

  • malo ulja

Priprema

Isecite batake na pola pa ih skuvajte. Očistite crni luk pa ga sitno iseckajte i pržite na crnoj vatri. Očistite šargarepu pa je sitno iseckajte i dodajte luku. Na kraju prženja dodajte i sitno seckanu papriku. Nakon što luk dobije zlatnu boju prebacite ga u posudu pa mu dodajte očišćen i opran pirinač. Sipajte 3 kutlače vode u kojoj su se kuvali bataci, i ostavite da se krčka. Na pola kuvanom pirinču dodajte začine, posolite, pobiberite. Onda ubacite meso i zapecite u rerni na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading