NAPRAVITE NAJBOLJE KNEDLE ZA SUPU Poslušajte ove savete i biće bolje od onih kupovnih

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Supa sa domaćim knedlama ume da bude izazov jer one ne ispadnu uvek baš najbolje. Dodajte ulje, umutite belanca i još nekoliko trikova i biće fenomenalne.

supa sa knedlama
Shutterstock

Ulje dodajte u smesu da se knedle ne bi lepile. Važno je i da prvo belanca umutite, penasto, pa tek onda dodajete žumanca.

Potrebno je za knedle

  • 1 jaje 
  • 1 kašičica ulja 
  • prstohvat soli
  • 4 ravne supene kašike griza 

Priprema

Odvojite žumanca od belanca, pa belance penasto umutite. Dodajte žumance i promešajte da se sastojci sjedine. Sipajte ulje i griz pa lagano promešajte i po potrebi, dodajte još jednu kašiku griza. Treba da dobijete gušću ali ne previše gustu smesu. Pustite 10 minuta da nabubri. Prvo kašiku umočite u supu pa uzimajte od smese, ali nemojte skroz da punite kašiku, i lagano spuštajte u šerpu. Stavite poklopac i ostavite da se kuvaju nekih 5 minuta.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading