PAVLOVA TORTA Popravlja dan u trenu, a budi sva čula

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Neponovljivog ukusa koji se pamti i voli.

pavlova torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 belanca 
  • 1 kašičica limunovog soka 
  • prstohvat soli
  • 300 ml slatke pavlake
  • 200 g šećera
  • 80 g šećera u prahu
  • 1 kašika gustina 
  • 500 g jagoda

Priprema

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Onda stavite papir za pečenje u kalup za tortu. Umutite šam od belanaca, zatim polako dodajte šećer i gustin, pa sipajte i limunov sok. U kalup za tortu stavite najveći deo šama a mali ostatak sipajte u špric i nanesite po ivicama, da dobijete šare. Zatim sušite koru od belanaca oko 1h na 150 stepeni. Onda isključite rernu, ali ostavite tortu u njoj još pola sata. Ohlađena kora biće tvrda spolja, a unutra mekana. Nakon toga, mutite slatku pavlaku i šećer u prahu dok se ne dobijete gustu masu. Na koru nanesite smesu, a preko dekorišite voćem po želji. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading