NAPRAVITE ČOKOLADNI GANAŠ KAO PROFESIONALNI KUVARI Uz ova 2 sastojka i tačnu količinu biće neodoljiv
Ako pravite torte ili kolače važno je da vam ganaš ispadne savršen. Poslušajte sledeće savete i biće kao onaj kupovni.
Kvalitetni sastojci i određena količina
Za dobar ganaš savetujemo da koristite čokoladu od 70 posto kakaoa i slatku pavlaku. Bitno je da sastojci budu kvalitetni, jer će to umnogome da utiče na ukus. Ne treba da stavljajte istu količinu za torte i kolače. Za prelivanje torte treba da bude tečniji, da se lakše razmaže, što je 100 g čokolade i 200 ml slatke pavlake. Takođe je bitno da bude dobro ohlađen ali i dalje tečan, da ne bi pucao dok sečete parčiće. Za kolače je važno da bude čvršći tako da stavite 200 g čokolade i 100 ml slatke pavlake.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)