KROMPIRAČA SA KOBASICAMA Jelo puno iznenađenja, a košta samo 400 din, ukućani će tražiti još
Izdašan ručak koji će vas držati dugo sitim.
Potrebno je
- 5 krompira
- 1 veća glavica crnog luka
- 300 g kobasica
- 150 g pirinča (1 šolja)
- 1 kašika suvog pirinča
- 1 kašika brašna
- 500 m l vode
- 500 ml ulja
Priprema
Očistite i isecite crni luk na tanke kriške. Rasporedite ga po dnu tepsije. Isto uradite i sa krompirom, pa jednu polovinu stavite preko luka. Preko krompira sipajte pirinač, a preko njega kobasice isečene na kolutove. Preko kobasica stavite ostatak krompira. Razmutite vodu i ulje, pa prelijte preko krompira u tepsiji. Sve treba da pliva, ali ne brinite, pirinač će upiti svu vodu. Prekrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta, skinite foliju pa zapecite još 15 minuta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)