NATAŠINA SLATKA ŠTRUDLA SA SIROM SAVRŠENA ZA SVAKU PRILIKU Recept poznate voditeljke dele svi na mrežama
Autorka „Praktične žene“ i nekadašnja manekenka Nataša Pavlović u svojoj emisiji ugostila je brojne poznate ličnosti i zajedno sa njima publici predstavila pregršt zanimljivih recepata. Majka Olega i Jana i supruga producenta Predraga Pavlovića, kako i sama ističe, majstor je u kuhinji i ispred i iza kamera, i voli da kuva za svoje najbliže. Tako je sa svojim pratiocima podelila recept za ovu ukusnu štrudlu od koje će vam poći voda na usta.
Potrebno je
Za testo:
- 250 ml mlakog mleka
- 250 ml mlake vode
- 10 g suvog kvasca
- kašika šećera
- oko 900 g brašna
- 150 g ulja
- 4 žumanca
- kašičica soli
Za fil od sira:
- 400 g sira (ne baš slanog): švapski, sremski, slavonski
- 150 ml pavlake
- 1 jaje
- 150 g šećera
- 1 kašika kukuruznog brašna
dodatno
- 50 g suvog grožđa namočenog u rum ili u aromu ruma u toploj vodi
Priprema:
Brašnu dodajte mleko, vodu, kvasac, šećer, ulje i žumanca pa zamesite testo. Pokrijte i ostavite da nadođe 1 do 2 sata. Sjedinite pavlaku, sir, kukuruzno brašno, jaje i šećer da dobijete punjenje od sira. Na pobrašnjenoj površini zamesite testo pa ga podelite na dva dela. Jednu polovinu testa oklagijom razvucite u pravougaonik (izmerite širinu pravougaonika testa u odnosu na dužinu najvećeg pleha koji imate). Pripremljenim filom prekrijte celu površinu testa osim ivice na kraju. Pospite oceđenim suvim grožđem. Uvijte u oblik rolne, ali ne klasične, već preklapajuće (dužine oko 3 cm). Uradite isto sa drugim delom testa. Štrudle poređajte u pleh. Stavite u rernu sa plehom sa vodom na dnu na 50 stepeni oko 10 minuta. Kada narastu, izvadite ih iz rerne, premažite štrudle puterom i vratite da se peku na 200 stepeni. Posle desetak minuta smanjite temperaturu na 180 stepeni i na vrh stavite papir za pečenje (pa pecite još 35 minuta, sveukupno oko 45 minuta). Kada porumene, znaćete da su gotove. Izvadite iz rerne i poprskajte vodom, pa pokrijte vlažnom krpom i ostavite da se prohlade. Pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLU SA SIROM OBOŽAVAO JE POKOJNI MARŠAL Mirisna i mekana kao duša, nema joj ravne
Recept je objavljen u knjizi Titov kuvar, autorke Ane Drulović
BAKINA ŠTRUDLA SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Jednostavna, a ukusa da ti pamet stane
Mirisna i sočna, uzećete parče više.
BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA MAMI NA ZALOGAJ VIŠE Zbog nje komšije same dolaze
Mekana i sočna, prste da poližete.
ŠTRUDLA SA ORASIMA MIRIŠE NA LJUBAV Mekana kao duša i sočna, nema joj ravne
Super ide uz čaj ili kafu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)