NATAŠINA SLATKA ŠTRUDLA SA SIROM SAVRŠENA ZA SVAKU PRILIKU Recept poznate voditeljke dele svi na mrežama
Autorka „Praktične žene“ i nekadašnja manekenka Nataša Pavlović u svojoj emisiji ugostila je brojne poznate ličnosti i zajedno sa njima publici predstavila pregršt zanimljivih recepata. Majka Olega i Jana i supruga producenta Predraga Pavlovića, kako i sama ističe, majstor je u kuhinji i ispred i iza kamera, i voli da kuva za svoje najbliže. Tako je sa svojim pratiocima podelila recept za ovu ukusnu štrudlu od koje će vam poći voda na usta.
Potrebno je
Za testo:
- 250 ml mlakog mleka
- 250 ml mlake vode
- 10 g suvog kvasca
- kašika šećera
- oko 900 g brašna
- 150 g ulja
- 4 žumanca
- kašičica soli
Za fil od sira:
- 400 g sira (ne baš slanog): švapski, sremski, slavonski
- 150 ml pavlake
- 1 jaje
- 150 g šećera
- 1 kašika kukuruznog brašna
dodatno
- 50 g suvog grožđa namočenog u rum ili u aromu ruma u toploj vodi
Priprema:
Brašnu dodajte mleko, vodu, kvasac, šećer, ulje i žumanca pa zamesite testo. Pokrijte i ostavite da nadođe 1 do 2 sata. Sjedinite pavlaku, sir, kukuruzno brašno, jaje i šećer da dobijete punjenje od sira. Na pobrašnjenoj površini zamesite testo pa ga podelite na dva dela. Jednu polovinu testa oklagijom razvucite u pravougaonik (izmerite širinu pravougaonika testa u odnosu na dužinu najvećeg pleha koji imate). Pripremljenim filom prekrijte celu površinu testa osim ivice na kraju. Pospite oceđenim suvim grožđem. Uvijte u oblik rolne, ali ne klasične, već preklapajuće (dužine oko 3 cm). Uradite isto sa drugim delom testa. Štrudle poređajte u pleh. Stavite u rernu sa plehom sa vodom na dnu na 50 stepeni oko 10 minuta. Kada narastu, izvadite ih iz rerne, premažite štrudle puterom i vratite da se peku na 200 stepeni. Posle desetak minuta smanjite temperaturu na 180 stepeni i na vrh stavite papir za pečenje (pa pecite još 35 minuta, sveukupno oko 45 minuta). Kada porumene, znaćete da su gotove. Izvadite iz rerne i poprskajte vodom, pa pokrijte vlažnom krpom i ostavite da se prohlade. Pospite šećerom u prahu.
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
PITA SA ŠAMPINJONIMA Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva, za savršen početak dana
Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
Komentari (0)