NAJBOLJE TESTO ZA PICU OD SAMO 4 SASTOJKA Po receptu Đenara Kontalda, za pravo zadovoljstvo
Recept čuvenog italijanskog kuvara na Youtubeu su pogledali milioni, samo pratite upustvo i savršena pica je gotova.
Potrebno je
- 500 g oštrog brašna
- 1 kašičica soli
- 7 g suvog kvasca
- 325 ml tople vode
- malo griza
Priprema:
Razmutite kvasac u toploj vodi pa ostavite da se aktivira 5 minuta. U jednoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte aktivirani kvasac. Zamesite testo, pa ga podelite na 4 jednaka dela (otprilike oko 150 g) i oblikujte loptice. Posudu pospite grizom, pa onda poređajte testo i pokrijte krpom. Ostavite na toplom da nadođe nekih 2 sata. Uzmite jednu lopticu i stavite je na pobrašnjenu površinu, pa pesnicom pritisnite 2x. Rukama malo razvucite i testo je spremno. Pritisnite prstima oko ivice. Dodajte sastojke po želji i pecite.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)