CRVENCI Tradicionalni desert iz Vranja, nekada nezaobilazan na slavama, a sada zaboravljen
Neodoljivi slatkiš možete da pravite i u danima posta.
Potrebno je
- 300 g oštrog brašna
- 1 l ledene vode
- 200 g prah-šećera
- 200 g seckanih oraha
- 1/2 flašice ekstrakta maline
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U hladnoj vodi razmutite brašno pa kuvajte dok se ne zgusne. Isključite ringlu ali ostavite na njoj, pa dodajte šećer i orahe i promešajte. Sklonite sa strane pa dodajte ekstrakt maline. Preručite smesu u podmazan pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Isecite kolač na kocke i služite.
Možda vas zanima:
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
ŽERBO KOCKE Mađarski specijalitet za sva vremena i prilike koji pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivi desert za prave sladokusce.
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Komentari (0)