BRZA ČOKOLADNA TORTA Bez pečenja, jaja i upotrebe miksera, ljubav u svakom zalogaju
Fenomenalna poslastica biće gotova za tren oka a pravi je raj za sladokusce.
Potrebno je
- 200 g mlevenog keksa
- 80 g putera
- 60 g brašna
- 30 g šećera
- 7 g želatina
- 700 ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g čokolade
Priprema:
Puter otopite pa izmešajte sa keksom i dobro sjedinite. U kalup obložen papirom za pečenje rasporedite smesu ravrnomerno i utisnite, da dobijete podlogu. Ostavite kalup 15 minuta u friđideru, da se stegne.Za to vreme pravite fil. U šerpi izmešajte brašno, šećer i želatin pa sipajte mleko. Dodajte ekstrakt vanile pa promešajte sve. Čokoladu izlomite na kockice pa je otopite na pari, dok ne dobijete glazuru. Preko podloge nanesite fil pa ostavite u frižideru 3 sata. Dekorišite rendanom čokoladom.
KROFNICE Brzinski desert koji se topi u ustima, a uspeće svima, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
Komentari (0)