GERMKNEDLE Čuveni desert sa skijališta u Austriji, mami osmeh na lice i osvaja na prvi griz
Potiču iz Bavarske, Češke i Austrije. Nezaobilaznu poslasticu austrijskih skijališta od sada možete da jedete u toplini svog doma.
Potrebno je
Za knedle
- 500 g brašna
- 15 g kvasca
- 220 ml mleka
- 2 jaja
- 50 g puter
- kašika šećera
- pola kašičice soli
Za preliv:
- 4 žumanca
- 200 g šećera
- 200 ml mleka
- 150 g putera
- 200 g badema
- džem od šljiva
Za posipanje
- mak
Priprema:
Kvasac razmutite sa kašikom šećera i ostavite 15 minuta na toplom, da se aktivira. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, mleko, jaja, otopljeni puter. Tome dodajte nadošli kvasac. Zamesite glatko testo i ostavite da se diže oko pola sata. Na radnoj površini udvostručeno testo podelite na 4 dela. Od svake četvrtine napravite po 4 loptice pa nafilujte džemom od šljiva. Germknedle ostavite da odstoje 20 minuta probodite čačkalicom na nekoliko mesta, da ne bi previše narasle. Kuvajte ih u posoljenoj ključaloj vodi,oko 10 minuta, uz okretanje. Žumanca, šećer, mleko, puter, bademe i džem umutite pa prelijte preko knedli. Pospite germknedle makom i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
AUSTRIJSKE GERMKNEDLE Omiljena poslastica sa skijališta, po receptu bez mane
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli, i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
GERMKENDLE Austrijsko poslastičarsko čudo osvojiće i one izbirljive, recept je proveren a ukus savršen
Knedle, nastale u Beču, prave se od mekog dizanog i kuvanog testa, punjene su aromatičnim džemom od šljiva, posute makom i šećerom, te prelivene sosom od vanile ili rastopljenim maslacem, pravo su poslastičarsko čudo. Ako ih do sada niste probali, obavezno to uradite, nećete se pokajati. Savršene su.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)