CEPKANI SVINJSKI VRAT Dodajte prilog po želji i uživajte u rapsodiji ukusa!
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 1,5 kg svinjskog vrata
- 1 glavica crnog luka, sitno seckana
- 4 čena belog luka, sitno seckana
- 2 šargarepe, oljuštene i naseckane na kolutove
- 1 lovorov list
- 1 kašičica suvog začina
- so i biber po ukusu
- 2 šolje pilećeg bujona
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika brašna
- 1/4 šolje soja sosa
- 1/4 šolje meda
Uputstvo:
U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni i beli luk, te dinstajte dok ne postanu staklasti. Dodajte svinjski vrat u šerpu i pecite sa svih strana dok ne dobije lepu zlatnosmeđu boju. Posolite, pobiberite, dodajte suvi začin i lovorov list, pa sipajte pileći bujon. Smanjite vatru, pokrijte i kuvajte na laganoj vatri oko 2-3 sata ili dok meso ne postane mekano i lako se cepa viljuškom. Izvadite meso iz tečnosti od pečenja i ostavite da odstoji dok pripremate sos. U posebnom loncu otopite maslac, dodajte brašno i pržite ga dok ne postane svetlosmeđe boje. Postepeno dodajte tečnost od pečenja u lonac s brašnom, mešajući kako biste izbegli stvaranje grudvica. Neka sos provri, pa dodajte soja sos i med, pa kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne. Cepkani svinjski vrat vratite u šerpu s pripremljenim sosom i promešajte da se meso obloži sosom.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)