ČIZKEJK Brz, jednostavan i predivan kolač koji svi vole
Omiljeni kolač sa sirom možete da pravite sa raznim sastojcima, može da bude i mrsan i posan...
Potrebno je
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g istopljenog maslaca
- 5 kašika mleka
Za beli fil:
- 400 g neslanog sira
- 10 g želatina
- 6 kašika vode
- 120 g šećera u prahu
- 10 g vanilin šećera
- 500 ml slatke pavlake
Za voćni fil:
- 450 g crvenog voća
- 10 g želatina
- 6 kašika vode
- 100 ml vode
- 10 g vanilin šećera
- 4-6 kašika šećera
- kalup od 26 cm (može i od 24 cm)
Priprema:
Voćni fil: U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme u šerpicu stavite voće sa vodom i šećerom, pa stavite da se kuva. Kada voće provri, smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta. Želatin zagrejte, ali nemojte da vam provri. Sipajte ga u šerpu sa voćem, dobro pomešajte i ostavite da se prohladi.
Kora: U činiju sipajte mleveni keks, mleko, istopljeni maslac i rukama lagno umesite sastojke. Kalup (26 cm) premažite maslacem. Na dno kalupa rukama utapkajte smesu od mlevenog keksa.
Beli fil: U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme mikserom umutite sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte slatku pavlaku, pa mutite mikserom dok se smesa ne zgusne. Želatin zagrejte, ali nemojte da vam provri. U želatin dodajte malo umućenog sira, pomešajte, pa sipajte u fil sa sirom. Mikserom umutite sve sastojke da se sjedine. (Ukoliko volite gušći beli fil, dodajte i kesicu kremfiksa).
Preko keksa sipajte fil sa sirom. Poravnajte ga, pa preko sipajte voćni fil. Ostavite tortu u frižideru najbolje preko noći, a najmanje šest sati. Ukoliko ne želite da vam se voćni fil razmaže tokom sečenja, prvo zasecite voćni žele, obrišite nož, pa isecite parče.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
NEODOLJIVI ČIZKEJK SA MALINAMA Savršen balans između slatkog i kiselog
Kremast i brz, za prave sladokusce.
KOKOS ČIZKEJK ZA PRAVE SLADOKUSCE Kremast i lagan, poćiće vam voda na usta
Neodoljivi desert raspametiće i one izbirljive.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)