SVINJSKI VRAT SA JABUKAMA Oduševiće i one izbirljive, ko bi se setio a super je kombinacija
Uživajte u rapsodiji mesa i slatko kiselkastog ukusa, ovako nešto do sada niste probali.
Potrebno je
- 700 g svinjskog vrata (šnicle)
- 2 jabuke
- 1 crni luk
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 dl belog vina
- 2 kašike maslaca
- 1 kašika smeđeg šećera
- so, biber, majčina dušica
Priprema:
Premažite šnicle biberom i majčinom dušicom i ostavite ih da stoje na sobnoj temperaturi bar 15 minuta. Ugrejte maslinovo ulje, pa pržite šnicle sa obe strane po 2-3 minuta. Izvadite meso, pa u tiganj stavite puter i vino. Kada se istopi, dodajte luk naseckan na tanka rebarca i prstohvat soli. Sipajte šećer, promešajte pa stavite i kriške jabuka. Sipajte 1 šolju vode i ostavite jabuke da omekšaju.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)