SVINJSKI VRAT SA ŠAMPINJONIMA Sočni ručak u savršenom spoju mesa i povrća
Ovakav do sada niste jeli, osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 800 g svinjskog vrata
- so i biber po ukusu
- 2 kašičice suvog začina
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika meda
- 2 čena belog luka, sitno seckana
- 300 g šampinjona, iseckanih na četvrtine
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike svežeg peršuna, seckanog
- so i biber po ukusu
- sok od pola limuna
Priprema:
Operite svinjski vrat i osušite ga papirnatim ubrusom. Posolite, pobiberite i utrljajte suvi začin sa svih strana. U maloj posudi pomešajte maslinovo ulje, med i seckani beli luk. Premažite svinjski vrat ovom smesom i ostavite da odstoji barem 30 minuta kako bi meso upilo arome. U međuvremenu, pripremite šampinjone. U tiganju rastopite maslac, dodajte šampinjone i pržite ih dok ne omekšaju i dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Posolite, pobiberite, dodajte sok od limuna i svež peršun. Sklonite sa vatre. Na gril tiganju pecite svinjski vrat sa svake strane oko 15-20 minuta ili dok ne postane lepo zapečen i sočan iznutra. Tokom poslednjih nekoliko minuta pečenja, dodajte šampinjone i pecite još koji minut sve zajedno.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)