POSNA PITA SA KUPUSOM I PIRINČEM Kombinacija bez greške, brza jeftina i fina

Ivana Pavlović

10:20

Sezonski recepti 0

Sa gotovim korama i sočnim nadevom, oduševiće i one izbirljive.

posna pita sa kupusom i pirinčem
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg tankih kora 
  • 1 kg slatkog kupusa
  • 125 g pirinča
  • 4 glavice crnog luka
  • 1 kašičica soli
  • prstohvat bibera
  • ulje 

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Sladak kupus sitno isecite, posolite i dobro izgnječite rukama. Ostavite da odstoji 10 minuta. Propržite sitno sečen crni luk na zagrejanom ulju u tiganju, pa mu dodajte oceđen kupus. Dinstajte dok kupus ne dobije svetlo žutu boju. Sklonite sa vatre i začinite, pa ostavite da se ohladi. Ređajte kore i fil naizmenično, u pleh obložen papirom za pečenje. Poprskajte složenu pitu vrelim uljem i pecite oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading