POSNA PITA SA KUPUSOM I PIRINČEM Kombinacija bez greške, brza jeftina i fina
Sa gotovim korama i sočnim nadevom, oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 1 kg tankih kora
- 1 kg slatkog kupusa
- 125 g pirinča
- 4 glavice crnog luka
- 1 kašičica soli
- prstohvat bibera
- ulje
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Sladak kupus sitno isecite, posolite i dobro izgnječite rukama. Ostavite da odstoji 10 minuta. Propržite sitno sečen crni luk na zagrejanom ulju u tiganju, pa mu dodajte oceđen kupus. Dinstajte dok kupus ne dobije svetlo žutu boju. Sklonite sa vatre i začinite, pa ostavite da se ohladi. Ređajte kore i fil naizmenično, u pleh obložen papirom za pečenje. Poprskajte složenu pitu vrelim uljem i pecite oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)