MONTE KRISTO SENDVIČ Dočekajte goste spremni, oduševiće se ukusom
Idealno rešenje kada vam dolaze gosti. Hrskavi, sočni i slasni nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 6 većih kriški tost hleba
- 4 šnita šunke ili pršute
- 12 kašika izrendane gaude
- 6 kašičica majoneza
Za pohovanje
- 2 jajeta
- 5 kašičica mleka
- prstohvat soli
- 2 kašike putera
Priprema sendviča
Izrendajte sitno gauda sir. Odsecite koricu sa 3 kriške tost hleba, tako će se sendvič bolje sjediniti s jajima. i Svaku krišku premažite sa po 1 kašičicom majoneza. Preko majoneza rasporedite po 2 kašike izrendanog sira. Na dve kriške preko sira staviti po 1 šnit šunke, a treću krišku hleba ostaviti po strani Jednu krišku hleba sa šunkom prebacite preko druge kriške, tako da šunka ostane na gornjoj strani. Preko šunke pritisnite rukom, ili nekom kuhinjskom daščicom da bi se slojevi stanjili i bolje prionuli izmedju sebe. Zatim, obe priljubljene kriške hleba sastavite s trećom kriškom koju smo ostavili po strani. Ponovo sve tri kriške lagano pritisnite dlanom ili daščicom. Postupak ponovite sa drugim sendvičem.
Pohovanje sendviča
Umutite viljuškom jaja, mleko i prstohvat soli, u plitkoj činiji. Uključite ringlu da se greje na umerenoj vatri. Stavite puter u tiganju da se otopi i umereno zagreje. Možete da pržite svaki sendvič posebno sa po 1 kašikom putera, ili u većem tiganju da pržite oba sendviča zajedno. Sendvič umočite u umućena jaja s mlekom i okrećite ga tako da svaka stranica bude obložena jajima. Nemojte da natapate predugo da se sendvič ne bi raskvasio. Sendvič stavite u tiganj sa zagrejanim puterom i pržite po nekoliko minuta sa svake strane. U toku prženja okretaćite sendvič ga da bi se ravnomerno ispržio. Nemojte da pržite na visokoj temperaturi, da nam sendvič ne bi pregoreo. Izvadite i stavite sendvič na upijajuću hartiju. Zatim ga presecite po dijagonali. Prijatno!
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)