OMILJENO JELO POKOJNOG DRAGANA NIKOLIĆA Čuveni glumac je često pravio "polutke sa pivom", sastojci su jeftini a ukus se pamti
Veliki umetnik srpske glumačke scene, Dragan Nikolić ostaće upamćen po fantastično odigranim ulogama, impresivnoj karijeri i stabilnom braku sa koleginicom Milenom Dravić. Često je isticao da je veliki gurman a ovo jelo od jeftinih sastojaka mu je bilo među omiljenim. - Zimi volim krompir iz rerne isečen na pola sa kajmakom, slaninom i pivom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš mašinu - rekao je tada čuveni Gaga.
Potrebno je
- Krompir
- Kajmak
- Slaninica
- So
Priprema:
Operite krompire pa ih isecite na pola po dužini, sa korom. Poslažite krompir sa zaobljenim delom na dnu pleha. Posolite i pecite 10 minuta u rerni. Nakon toga stavite slaninicu na polovine krompira i malo kajmaka, tek da pusti sok. Nastavite da pečete. Onda kada korica požuti slobodno ga izvadite iz rerne. Služite krompir uz kajmak, da ulepšate ukus. Čuveni Dragan Nikolić je ovaj krompir služio uz pivo.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Komentari (0)