DODAJTE SVINJSKU MAST I ISPAŠĆE SAVRŠENA Proveren recept za najbolju lenju pitu
Recept će uspeti svima, pa i potpunim početnicima a kad jednom napravite, pravićete stalno.
Za testo:
- 1 celo jaje
- 2 žumanceta
- 100 g šećera
- 200 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- 420 g brašna
- 250 g svinjske masti
Za nadev
- 1,5 kg jabuka
- 300 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 15 g griza
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte žumanca sa šećerom, a zatim dodajte celo jaje, prašak za pecivo, mleko i mast. Umešajte brašno u sjedinjenu smesu pa zamesite testo. Onda ga razvaljajte i podelite na dva jednaka dela. Polovinu testa prebacite u kalup za pečenje koji ste prekrili papirom. Zatim izbodite i pecite 10 minuta, izvadite i prekrijte pripremljenim nadevom. Ogulite, očistite i izrendajte jabuke. Ostavite da odstoje pola sata pa ih rukama iscedite. Sok sipajte u šerpu i dodajte šećer. Kad provri, kuvajte još 10 do 15 minuta, dok ne dobijete gust sirup. U prohlađen sirup dodajte jabuke, cimet i griz pa promešajte. Drugu polovinu testa razvaljajte na pek papiru, preokrenite na nadev i odstranite papir. Pecite 20 minuta na 200 stepeni, pa smanjite na 180 i pecite još 25-30 minuta. Prohladite na rešetki i pospite šećerom u prahu pre služenja. Bon appetit!
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)