BUREK SA ŠAMPINJONIMA Od gotovih kora, sočan i slasan, sve što vam treba za dobar početak dana
Od gotovih kora, hrskav i slasan, ovakav do sada niste jeli.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora za gibanicu
- 3 dcl vode
- 1 dcl ulja
- 1 kašičica soli
- 500 g šampinjona
- 3 glavice crnog luka
- suvi biljni začin
- biber
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U šerpi skuvajte vodu, ulje i so pa ostavite da se ohladi. U tiganju na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte seckane šampinjone i suvi biljni začin. Pobiberite. U pleh obložen pek papirom poređajte 4 kore u krug, da jedan vrh bude unutra a drugi da viri. Onda prelijte kore prohlađenim prelivom pa naređajte šampinjone. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Špiceve koji vire van preklopite jedan preko drugog. Sipajte preliv pa izbodite viljuškom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Gotov burek prevrnite naopačke, da donja strana bude gore. Secite i služite uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BUREK SA ŠAMPINJONIMA OD GOTOVIH KORA Zagrejaće vam dušu i telo, a posan
Ako nemate ideju šta da napravite posno, evo predloga. Savršen je za doručak ili večeru, slasan a držaće vas dugo sitim.
BUREK SA ŠAMPINJONIMA Savršena harmonija testa i povrća, zagrejaće vam dušu i telo
Napravite burek sa šampinjonima. Ukusan je kao i onaj iz pekare, a zdraviji. Ako mu dodate jogurt ili kiselo mleko, dobićete sjajan doručak, koji će vas dugo držati sitim.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)