AUSTRIJSKA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Fenomenalni desert bogatog ukusa koji će vas oduševiti, a vanila daje poseban šmek
Pravi se od jednostavnih sastojaka, a idealna je za bilo koje doba dana. Specifična je po tome što se jabuke seku na kockice, dok sok od vanile daje draž celom desertu.
Za testo
- 300 g brašna
- 1 jaje+ žumance
- 2 kašike ulja
- 125 ml mlake vode
- so
Za fil
- 2 kg jabuka
- 1 limun
- 50 g putera za prezle
- 150 g prezli
- 150 g putera
- 150 g šećera
- 200 g suvog grožđa
- 200 g seckanih oraha
- dve kašićice cimeta
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, žumance, ulje, jaje, vodu i so pa sjedinite viljuškom i zamesite testo. Nekoliko minuta lupajte testo o sto, pa ga podelite na 2 dela. Svaki deo premažite uljem pa pokrijte krpom i ostavite oko sat i po vremena. Za to vreme propržite prezle na puteru. Operite, očistite jabuke od semenki pa ih sa korom secite na kockice. Prelijte ih sokom i rendanom limunovom koricom. Dodajte suvo grožđe, orahe, šećer, cimet. Sjedinite sve u fil. Na radnoj površini razvucite testo oklagijom u tanku koru, pa ručno razvlačite krajeve, da kora bude što tanja. Premažite koru otopljenim puterom, pa pospite prezlama. Nanesite fil od jabuka na trećinu kore. Urolajte tanku i široku štrudlu. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite štrudle pa ih premažite otopljenim puterom i umućenim žumancem. Pecite štrudle sa jabukama pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu, secite i služite. Prijatno!
PITA SA ŠAMPINJONIMA Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva, za savršen početak dana
Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)