PUNJENE PAPRIKE Klasik kome se svi rado vraćaju, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočni specijalitet raspametiće sve koji ga budu probali.
Potrebno je:
- 600 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 100 g pirinača
- 1 jaje
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- 2 papadajza
- 12 paprika babura
- 1 kašika brašna
- 0,5 l paradajz soka
- malo ulja
- malo soli
- biber
- suvi biljni začin
Priprema
Operite paprike pa im izvadite petiljke, i očistite od semenki. Iseckajte sitno crni luk pa ga prodinstajte na ulju. Onda dodajte mleveno meso i začine. Prodinstajte pa dodajte jaje i pirinač. Pripremljenim filom punite paprike. Komadom svežeg paradajza zatvorite svaku papriku. U duboku šerpu ređajte paprike pa nalijte vode do vrha paprika. Kuvajte oko sat vremena na laganoj vatri. Za to vreme, pravite zapršku. Zasebno u šerpicu sipajte malo ulja, pa dodajte kašiku brašna. Propržite kratko pa dodajte mlevenu začinsku papriku. U šerpu sa paprikama ulijte zapršku pa nalijte sok od paradajza. Kuvajte još 15 minuta. Služite uz kiselo mleko ili prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
NAJBOLJI RECEPT ZA PUNJENE PAPRIKE Tajnu otkrio ruski kuvar, potrebno samo da pirinač zamenite ovim sastojkom
Ruski profesionalni kuvar, Vjačeslav Кrasilnikovje je otkrio recept za punjene paprike koje će se topiti u ustima.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Aromatične i drugačije, prste da poližete
Ako volite klasične punjene paprike, ove ćete da obožavate. Zdrave i drugačije, pravićete ih stalno.
DRUGAČIJE PUNJENE PAPRIKE Sa pečurkama, a slasne i posne, svi će vam tražiti recept
Ako volite klasične punjene paprike, ove ćete da obožavate. Idealne kao slavsko posluženje, a nimalo ne zaostaju za onim mrsnim, oduševićete goste.
NAJLEPŠE PUNJENE PAPRIKE Slasne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Napravite punjene paprike. na klasičan način, sa mlevenim mesom. Odličnog ukusa, sočne, a držaće vas sitim.
PALENTA SA SIROM Jednostavan doručak za jutra koja se pamte, kao iz bakine kuhinje
Pravi se brzo i lako, a zdrava je i ukusna.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
Komentari (0)