GREŠKE KADA PRAVITE PITU Zbog ovih 5 razloga vam kore pucaju
Ovo su najčešće greške koje domaćice rade kada prave pitu. Zbog njih dolazi do suvih kora, pucanja i gumene pite. Primenite sledeće savete i ispašće savršena svaki put.
1. Pravite mokrim rukama ili pobrašnjavate radnu površinu
Nemojte da kvasite ruke kad radite sa korama ni da pobrašnjavate radnu površinu.
2. Ne premazujete kore
Potrebno je da kore premažete otopljenim puterom ili uljem, da ne bi bile suve i bezukusne.
3. Ne sečete pitu pre pečenja
Tokom pečenja iz sečene pite izađe višak pare.
4. Držite kore na sobnoj temperaturi
Trebalo bi da radite sa hladnim korama. Kore iz zamrzivača odledite u frižideru. Ako ih budete držali na sobnoj temperaturu, dobićete gumenu pitu.
5. Držite kore otkrivene
Pokrijte vlažnom krpom kore ako ih ne koristite, kako se ne bi isušile na vazduhu, što se dešava u rekordno brzom roku, znaju sve domaćice.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo
Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.
IZBEGNITE BESPOTREBNE TROŠKOVE Nemojte nikako ovo da bacate u sudoperu
Ove namirnice je bolje da bacate u kantu i tako izbegnete velike troškove.
KROFNICE Brzinski desert koji se topi u ustima, a uspeće svima, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)