POSNA PITA SA SIROM Od gotovih kora, kao stvorena za savršen početak dana
Slasna i neodoljiva, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 250 g biljnog kačkavalja
- 150 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- 100 ml piva
- 4 kašike pšeničnog griza
- 4 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- po želji susama
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte ulje, pivo i kiselu vodu, pa dodajte griz, brašno, prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite. i sve dobro ujednačite. Odvojite po 4 kore. Stavite prvu koru, premažite pripremljenim filom pa preklopite drugom korom. Ponavljajte postupak. Četvrtu koru premažite pa pospite rendanim biljnim kačkavaljem. Zatvorite krojeve kora da nadev ne bi ispadao. Uvijte u rolat pa poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pospite susamom. Pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite i služite. Prijatno!
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)