POSNA PICA NA VODI Sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom, možete da pravite i u danima strogog posta
Nestaće sa stola brže nego što je postavljeno.
Potrebno je
Za testo:
- 300 g belog brašna
- 300 g integralnog brašna
- 400 ml vode
- 1/2 kockice kvasca
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Za fil:
- pasirani paradajz
- 2 paprike
- 2 paradajza
- 200 g šampinjona
- 200 g zelenih maslinki
- 1 glavica ljubičastog luka
- 1 ljuta papričica
- origano
- kečap
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U činiji pomešajte kvasac i šećer pa ostavite da se aktivira. Zasebno stavite belo i integralno brašno, so i nadošli kvasac pa zamesite mekše testo. Pustite da naraste. Nadošlo testo podelite na dva dela. Obložite pleh papirom za pečenje. Oklagijom razvijte testo pa ga prebacite u pleh. Pasiranim paradajzom premažite testo, pa pospite seckane šampinjone, luk, papriku, masline, ljutu papričicu i seckani paradajz. Pospite picu origanom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prelijte paradajz sosom, secite i služite. Prijatno!
KROFNICE Brzinski desert koji se topi u ustima, a uspeće svima, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
Komentari (0)