POSNA PICA NA VODI Sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom, možete da pravite i u danima strogog posta

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Nestaće sa stola brže nego što je postavljeno.

posna pica na vodi
Shutterstock

Potrebno je
Za testo:

  • 300 g belog brašna
  • 300 g integralnog brašna
  • 400 ml vode
  • 1/2 kockice kvasca
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera

Za fil:

  • pasirani paradajz
  • 2 paprike
  • 2 paradajza
  • 200 g šampinjona
  • 200 g zelenih maslinki
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 1 ljuta papričica
  • origano
  • kečap

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U činiji pomešajte kvasac i šećer pa ostavite da se aktivira. Zasebno stavite belo i integralno brašno, so i nadošli kvasac pa zamesite mekše testo. Pustite da naraste. Nadošlo testo podelite na dva dela. Obložite pleh papirom za pečenje. Oklagijom razvijte testo pa ga prebacite u pleh. Pasiranim paradajzom premažite testo, pa pospite seckane šampinjone, luk, papriku, masline, ljutu papričicu i seckani paradajz. Pospite picu origanom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prelijte paradajz sosom, secite i služite. Prijatno!
 

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading