KAČAMAK POSAN NA VODI Starinsko jelo koje podseća na detinjstvo, a ovo povrće mu daje draž
Slasan obrok koji će vas dugo držati sitim.
Potrebno je
- 1/2 kg kukuruznog brašna
- 2 glavice crnog luka, ili praziluka
- 1 l vode
- prstohvat soli
- 2 paprike
- 200 g šampinjona
Priprema:
U šerpu sipajte litar vode, posolite, pa dodajte brašno, uz neprestano mešanje. Kuvajte tako 20 minuta na tihoj vatri pa ostavite da se krčka još pola sata, na toploj ringli. Iseckajte crni luk pa ga prodinstajte na malo vode sa šampinjonima i paprikom. Nakon što malo omekša, posolite. Sipajte kačamak pa preko njega kašiku crnog luka i povrća.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
Komentari (0)