KAČAMAK POSAN NA VODI Starinsko jelo koje podseća na detinjstvo, a ovo povrće mu daje draž

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Slasan obrok koji će vas dugo držati sitim.

kačamak
Printscreen/Facebook

Potrebno je

  • 1/2 kg kukuruznog brašna
  • 2 glavice crnog luka, ili praziluka
  • 1 l vode
  • prstohvat soli
  • 2 paprike
  • 200 g šampinjona 

Priprema:

U šerpu sipajte litar vode, posolite, pa dodajte brašno, uz neprestano mešanje. Kuvajte tako 20 minuta na tihoj vatri pa ostavite da se krčka još pola sata, na toploj ringli. Iseckajte crni luk pa ga prodinstajte na malo vode sa šampinjonima i paprikom. Nakon što malo omekša, posolite. Sipajte kačamak pa preko njega kašiku crnog luka i povrća.
 

 

Komentari (0)

Loading