KAKO DA NAPRAVITE CRVENO SOČIVO Primenite ova 4 saveta i biće sočno i preukusno
Da bi sočivo ispalo kako treba potrebno je da poštujete određena pravila.
1. Poštujte odnos količine vode i sočiva
Pravilo je da koristite duplo veću količinu vode od sočiva.
2. Koristite veću šerpu
Birajte veću šerpu jer će se sočivo peniti dok se kuva. Da bi bilo dobro skuvano sočivo i voda ne bi trebalo da zajedno zauzimaju više od 2/3 šerpe.
3. Kuvajte na tihoj vatri
Crveno sočivo kuvajte na laganoj temperaturi i sve vreme pratite. Nikako nemojte da kuvate u ključaloj vodi, na jakoj temperaturi.
4. Preskočite so
Ako želite da sočivo ispadne mekše nemojte da solite.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)