KAKO DA PATIŠPANJ USPE IZ PRVE? Izbegnite ove greške i torta će biti neodoljiva
Iako njegova priprema deluje jednostavna, neretko se domaćicama desi da testo bude suviše kašasto, tvrdo ili da ne nadođe. Pročitajte koje su to najčešće greške i načini na koje možete da ih ispravite.
1. Nije vam dobra razmera brašna, šećera i jaja
Idealna proporcija bila bi na jedno srednje jaje stavite 30 g šećera i 35 g brašna.
2. Otvarate rernu
Nikako nemojte da otvarate rernu dok se peče, da bi nadošao kako treba.
3. Stavljajte u zagrejanu rernu
U hladnu rernu stavite pleh sa patišpanjem i vadite 5 minuta nakon što se ispeče. Ostavite da se hladi 10 do 15 minuta na sobnoj temperaturi. Tek onda vadite iz pleha.
4. Odmah sečete
Ostavite da patišpanj odstoji minimum sat vremena a najbolje nekoliko sati.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)