SOČNE ŠNICLE U PARADAJZ SOSU Jelo idealno za sve prilike, ukućani će stajati u redu za još
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
Potrebno je:
- 1 kg svinskih šnicla
- 500 ml kuvanog paradajza
- 500 ml mlake vode
- malo brašna
- malo bibera
- malo soli
- malo suvi biljni začin
- malo peršunovog lišća
- 1 kašika šećera
Priprema
Izlupajte šnicle, pa ih posolite, pobiberite i začinite suvim biljnim začinom. U brašno valjajte svaku šniclu pa ređajte u nauljen pleh. Kuvani paradajz razblažite sa vodom pa u to dodajte kašiku šećera. Dodajte malo seckanog zelen lišća preko šnicli, pa ih prelijte kuvanim paradajzom. Pecite oko 120 minuta u rerni na 200 stepeni, Na polovini pečenja okrenite šnicle na drugu stranu. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)