KOJE VINO I KADA DODATI JELIMA? Piletina voli belo vino a ovo voće se idealno slaže sa crnim

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Dodavanjem male količine vina u jelo poboljšaćete njegovu aromu, biće sočnije i ukusnije.

vino
Shutterstock

Belo vino

Vino se odlično slaže sa pečenom ribom. Začinite je i prelijte kašikom vina, pa obmotajte folijom i pecite.

Dodaće aromu kuvanim jelima sa piletinom i morskim plodovima. Poboljšaće ukus krem supe i svetlih soseva.

Ako pržite povrće na masnoći, dodajte i malo belog vina, biće mnogo ukusnije i sočnije.

Dodajte belo vino jelima od pečuraka.

Poslasticama sa jabukama, vanilom ili karamelom dodajte malo belog vina, videćete koliko će ulepšati ukus.

Crno vino

Odlično za jela od crvenog mesa i divljači.

Takođe, dodavanje crnog vina omekšaće i aromatizovati meso.

Ako pravite deserte sa ukusom bobičastog voća, istaćićete ukus.

Ako pripremate testeninu sa sirom dodajte malo rosea i oduševićete se aromom.

 

 

 

Komentari (0)

Loading