DALMATINSKA PAŠTICADA Sočna rapsodija od mesa, za prave gurmane
Fenomenalan i konkretan obrok držaće vas dugo sitim, a osvojiće i one koji ne vole meso.
Potrebno je
- 2 kg junetine od buta
- 200 g suve slanine
- 3 velike glavice crnog luka
- 8 čenova belog luka
- 400 g zeleni za supu
- 1 veća jabuka
- 1 konzervirani pelat
- 200 ml ulja
- 2 kašike senfa
- 400 ml crnog vina
- 5 suvih šljiva
- 1 kašika šećera
- lovorov list, ruzmarin i majčina dušica
- suvi začin
- so, biber
Priprema:
Meso očistite, slaninu isecite na tanke šnite, očistite 5 čenova belog luka i prerežite na par delova. Meso dobro posolite, premažite senfom i uljem i ostavite da odstoji preko noći ili minimum 4 sata. Naglo na ulju zapecite meso i ostavite ga sa strane. Ubacite u isti tiganj crni i beli luk i sitno iseckano korenasto povrće. Vratite meso, ulijte vodu i vino, dodajte suvi začin, poklopite i ostavite na laganoj vatri do dva i po sata uz povremeno dodavanje vode i vina. Očistite jabuku, pa dodajte i nju, kao i konzervirani paradajz iseckan na komadiće, šećer i iseckane suve šljive koje ste držali potopljene u vodi pola sata. Dodajte povremeno vodu i ostavite da se jelo kuva najmanje 4 sata. Na kraju začinite, pa meso izvadite, sos propasirajte i prokuvajte. Jelo poslužite uz njoke ili rezance.
Možda vas zanima:
DALMATINSKA PAŠTICADA Rapsodija ukusa kojoj nećete moći da odolite
Konkretno jelo koje će vas dugo držati sitim. Pogodno za svečanu ili slavsku trpezu.
DALMACIJA SE PONOSI OVIM JELOM Pašticada na hrvatski način je specifična, a svima se dopada
Meso u spoju sa povrćem je neodoljivo.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)