KAKO DA OČISTITE RERNU? Bez hemije uz ove 2 namirnice sijaće se cela
Namirnice koje svaka domaćica ima u kuhinji poslužiće kao odličan, a neškodljiv čistač.
1. Limun
U manju šerpu sa vodom dodajte sok od 3 limuna pa stavite u rernu i uključite. Nakon 40 minuta na 220 stepeni ugasite, i ostavite da se ohladi. Obrišite rernu vlažnom krpom.
2. Soda bikarbona
Vodu pomešajte sa pola šolje sode bikarbone i mešajte dok ne dobijete smesu nalik pasti. Rasporedite smesu po rerni, izuzev grejnih elemenata, pa ostavite tako preko noči. Sutradan vlažnom krpom prebrišite rernu. Ovom pastom možete da očistite i spoljašnjost vrata rerne, ako premažete i ostavite 30 minuta. Posle samo prebrišete vlažnom krpom.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)