ZAŠTO SE ĆUFTE RASPADAJU PRI PRŽENJU? Dešava se i iskusnim kuvarima, a rešenje je u ovome
Kada pravite ćufte važno je da imate dobar recept ali i mleveno meso.
Dodajte sočnost suvom mlevenom mesu
Ako je mleveno meso suvo, onda na 1 kg mesa dodajte 250 g hleba natopljenog vodom.
Dodajte malo brašna ili griza
Ako ćufte nisu dobro oblikovane ili deluju viskozno, dodajte malo brašna ili griza da biste promenili teksturu
Ostavite mleveno meso da odstoji
Mleveno meso istucite pa ostavite u frižideru 20 minuta do pola sata, pre prženja ćufti.
Pržite u zagrejanom tiganju na malo ulja
Pržite u zagrejanom tiganju na maloj količini ulja da bi čufte imale vremena da se "peku" i poprave oblik.
Ne zaboravite paniranje
Za savršen ukus nemojte da zaboravite da panirate čufte i premažete ih umućenim belancetom.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)