NAJČEŠĆE GREŠKE KOD KUVANJA KROMPIR ČORBE Ima ih 7 i mogu ozbiljno da pokvare ukus
Ako i vi pravite ove greške kada kuvate krompir čorbu, primenite ove jednostavne trikove i videćete razliku u ukusu.
1. Dodajete mleko umesto pavlake za kuvanje
Umesto mleka dodajte pavlaku za kuvanje, poboljšaće ukus.
2. Suviše rano dodajete mlečne proizvode
Mlečne proizvode nemojte da dodajete rano, jer će da se zgusnu i naprave grudvice. Zato uvek dodajte na kraju kuvanja.
3. Ne dodajete sirće ili limunov sok
Sipajte malo sirćeta ili limunovog soka, biće lepša aroma čorbe i mnogo ukusnija.
4. Stavljate suviše soli
Nemojte da presoljavate čorbu, a ako ste to već uradili, pojačajte količinu krompira da neutrališe slan ukus.
5. Probate krompir čorbu odmah nakon začina
Začinite pa sačekajte par minuta da bi svi sastojci pustili arome, tek onda probajte.
6. Preskačete dekoraciju
Kuvanu krompir čorbu dekorišite rendanim sirom, zalčinima ili po ukusu. Mnogo će da poboljša ukus čorbe.
7. Žurite
Nemojte da žurite kada pravite krompir čorbu, ni da pojačavate temperaturu.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)