NAJČEŠĆE GREŠKE KOD KUVANJA KROMPIR ČORBE Ima ih 7 i mogu ozbiljno da pokvare ukus

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Ako i vi pravite ove greške kada kuvate krompir čorbu, primenite ove jednostavne trikove i videćete razliku u ukusu.

krompir čorba
Shutterstock/Krompir čorba

1. Dodajete mleko umesto pavlake za kuvanje

Umesto mleka dodajte pavlaku za kuvanje, poboljšaće ukus.

2. Suviše rano dodajete mlečne proizvode

Mlečne proizvode nemojte da dodajete rano, jer će da se zgusnu i naprave grudvice. Zato uvek dodajte na kraju kuvanja.

3. Ne dodajete sirće ili limunov sok

Sipajte malo sirćeta ili limunovog soka, biće lepša aroma čorbe i mnogo ukusnija.

4. Stavljate suviše soli

Nemojte da presoljavate čorbu, a ako ste to već uradili, pojačajte količinu krompira da neutrališe slan ukus.

5. Probate krompir čorbu odmah nakon začina

Začinite pa sačekajte par minuta da bi svi sastojci pustili arome, tek onda probajte.

6. Preskačete dekoraciju

Kuvanu krompir čorbu dekorišite rendanim sirom, zalčinima ili po ukusu. Mnogo će da poboljša ukus čorbe.

7. Žurite

Nemojte da žurite kada pravite krompir čorbu, ni da pojačavate temperaturu.

Komentari (0)

Loading