SAVRŠENA MARINADA ZA MESO Nikada se ne biste setili, a biće sočno i mekano kao duša

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Uz pomoću ovog jednostavnog trika meso će da bude mekanije i ukusnije.

meso
Shutterstock

Koristite čaj za marinadu

Napravite čaj bez aroma i aditiva, pa u njega dodajte začine po želji, kao i seckani crni ili mladi luk. Pustite da se ohladi, pa prelijte preko mesa koje ste izabrali. Pileće meso marinirajte sat vremena a druge vrste ostavite 6 do 12 sati. Nakon toga pripremite meso po želji. 

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading