NAJLEPŠE A BRZE BOMBICE Posni sitni kolači od različitih sastojaka, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Bilo koje da odaberete nećete da pogrešite. Gotove su za čas, a nestaće sa stola odmah.
Čoko loptice sa bademom
Potrebno je
- 250 g posnog mlevenog keksa
- 50 g mlevenih badema
- 200 g šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 125 g margarina
- 150 ml vode
- 3 kašike soka od pomorandže
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
Sipajte u šerpu vodu, šećer, dodajte iseckan margarin i stavite na tihu vatru da provri. Tada dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte da se istopi. Kuvajte tri minuta, sklonite sa šporeta i dodajte keks, badem i sok od pomorandže. Izmešajte i pravite kuglice željene veličine. Stavite ih u frižider da se stegnu. Istopite čokoladu sa uljem, umočite svaku kuglicu i stavite na rešetku ili pek-papir da se stegnu. Po želji ih možete uvaljati i u čokoladne mrvice.
Kuglice od banane
Potrebno je
- 4 banane
- 300 g mlevenog posnog keksa
- 200 g kokosa
- 200 g šećera u prahu
- 3 kašike kakaoa
- 100 g kokosa za dekoraciju (mlevenog keksa ili oraha, po želji)
Priprema:
Izgnječite oljuštene banane viljuškom. Dodajte mleveni keks, kokos, šećer u prahu i kakao. Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine. Ako smesa ne može da se lepo sjedini, dodajte malo soka po želji. Pravite loptice veličine oraha i odmah svaku uvaljajte u kokos.
Rafaelo bombice
Potrebno je
- 400 g krompira
- 250 g margarina
- 250 g prah šećera
- 300 g kokosa
Za dekoraciju:
- 100 g kokosa
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, prospite vodu i ostavite da se ohladi. Oljuštite i izgnječite viljuškom. Margarin sobne temperature penasto umutite sa šećerom. Dodajte izgnječen krompir i mikserom mutite da se sjedine i da nema grudvica. Dodajte kokos i mutite da dobijete ujednačenu smesu. Pravite loptice veličine po želji i uvaljajte u kokos.
Bombice od jabuka i keksa
Potrebno je:
- 500 g rendanih jabuka
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 150 g šećera
- 1/2 kašičice cimeta
Priprema
Kuvajte jabuke i šećer na umerenoj temperaturi, uz neprestano mešanje, dok tečnost ne uvri. Dodajte posni mleveni keks i cimet. Sve dobro sjedinite pa ostavite da se ohladi. Rukom oblikujte bombice pa ih valjajte u mleveni keks i šećer.
Možda vas zanima:
OVSENE KOCKE SA ČOKOLADOM ZA SVETOG NIKOLU Može i dete da ih napravi, a savršenog ukusa
Kremaste i jednostavne, prste da poližete.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
MANASTIRSKI KOLAČ ZA SVE PRILIKE Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Sočan i sladak, i dupla mera je malo.
POSNI MEDENJACI OD KOJIH MIRIŠE CELA KUĆA Gotovi očas posla, a tope se u ustima
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)