OVI KUHINJSKI ELEMENTI SU LEGLO ZARAZE Svakodnevno se koriste, a mogu da budu štetni
Neophodni su u kuhinji, a potrebno je da ih menjate što češće.
Sunđeri
Zbog čestog kontakta sa prljavštinom i strukture sunđera potrebno je da ih menjate svake nedelje.
Drveni pribor
Drvene kašike, varjače i kutlače su poroznije i sklonije nastanku pukotina. Takođe, imaju tendencije da zadržavaju jake mirise.
Daske za sečenje
Noževi kojima sečete namirnice stvaraju na daskama brazde koje mogu biti izvor bakterija. Najbolje je da jednom godišnje zamenite dasku za sečenje novom.
Aparat za kafu
Ako ne čistite redovno aparat za kafu , može da se nakupi kalcijum i buđ. Poštujte preporuku proizvođača aparata i redovno čistite spoljni deo aparata za kafu i korpe, ali i ne zaboravite na rezervoar za vodu.
Posude za led
Posude za led imaju tendenciju da kupe mirise iz zamrzivača što može da utiče na ukus leda.
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)