GREŠKE KOD PRIPREME KROMPIR SALATE Mnogo utiču na ukus a potkradu se i iskusnim domaćicama
Za dobru krompir salatu neophodno je da krompir bude skuvan kako treba, zato proverite da li pravite neku od narednih grešaka. Ako se raspada i liči na pire, krompir salata neće valjati.
Predugo kuvate krompir
Potrebno je da krompir za salatu ne bude ni mekan ni suviše tvrd, već da nađete neku sredinu. Viljuškom probodite krompir tokom kuvanja, da osetite teksturu. Ako lagano prođe znači da je kuvan a ako se raspada, previše dugo ste kuvali. Optimalno vreme je 8 do 12 minuta, pa se vodite time.
Krompir sečete ne delove različite veličine
Krompiri koji nisu iste veličine neće jednako da se skuvaju, neki će da budu premalo a neki previše kuvani, pa se potrudite da budu isti.
Grešite kod preliva
Ako prelivate sirće to uradite dok je krompir topao, a ako stavljate majonez sačekajte da se ohladi. Ako sirće stavite na prohlađen krompir teže će da upije ukus, a ako majonez stavite na topao krompir zagrejaće se i izgubiće teksturu.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)