TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
Potrebno je
- 500 g belog pasulja tetovca
- 250 g crnog luka
- malo ulja
- malo bibera
- mlevena začinska paprika
- so
- lovorov list
Priprema:
U lonac stavite pasulj pa nalijte vodu da ogrezne. Ostavite da provro pa prospite vodu i sipajte drugu. Dodajte krupno sečen crni luk. Kada počne da se odvaja korica, napravite zapršku od brašna, ulja i mlevene začinske paprike, pa dodajte u pasulj. Zapržite i ostavite da vri nekoliko minuta. Dodajte lovorov list pa preručite u vatrostalnu činiju. Zapecite dok se ne uhvati korica, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Služite toplo uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
RUČAK KOJI SE NE ZABORAVLJA Zapečeni pasulj sa KOBASICOM je pravi domaćinski obrok!
Preukusno je i svima će se dopasti!
VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ KASARNE Svakim zalogajem vraća u prošlost
Svaki zalogaj je raj za nepca.
ČORBASTI PASULJ PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE Gastronomski užitak u svakom zalogaju, nema mu ravnog
Recept čuvenog kuvara neće ostaviti ravnodušnim ni one izbirljive.
KAFANSKI PREBRANAC NESTAJE SA STOLA ODMAH Recept profesionalnog kuvara po kome uvek bude savršen
Svaki zalogaj je raj za nepca.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)