AKO ŽELITE MERMERNO PLAVA JAJA OFARBAJTE IH OVAKO Potpuno je prirodna tehnika, a ispadnu prelepa

Ivana Pavlović

14:33

Sezonski recepti 0

Ako ofarbate jaja crvenim kupusom dobićete prelepu plavu boju, a za dodatni sjaj i mermerni efekat koristite kokosovo ulje.

mermerno plava jaja
Shutterstock

Potreban vam je crveni kupus i kokosovo ulje. U šerpu sipajte 2 litra vode i pola čaše sirćeta. Kupus isecite pa ga stavite u pripremljenu šerpu i kuvajte 2 sata. Ostavite da se prohladi pa prebacite u teglu i stavite u frižider. Skuvajte jaja. Kese za zamrzivač koristite umesto rukavica, pa nauljenim dlanovima od kokosovog ulja pređite preko jajeta. Možete i da otopite kokosovo ulje u činiji, pa slikarskom četkicom iscrtavate šare. Jaja prenesite u teglu sa hladnom vodom pa ostavite od 20 minuta do nekoliko sati, u zavisnosti od intenziteta boje koju želite da dobijete. Izvadite i ostavite da se osuše.

 

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading